A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Комунальний заклад освіти
«Криворізький ліцей «Джерело»
Дніпропетровської обласної ради»

Відкрий свій розум та серце новим враженням і новим знанням!

Педагогічна рада "Формула "4К" для підвищення якості освіти та розвитку й успіху особистості"

Дата: 16.04.2024 08:48
Кількість переглядів: 7

16 квітня 2024 р. у Криворізькому ліцеї "Джерело" відбулася педагогічна рада за темою "Формула "4К" для підвищення якості освіти та розвитку й успіху особистості" та нагородження доповідачів заходу, який провели педагоги в рамках XV Міжнародної виставки "Сучасні заклади освіти-2024".

Під час педагогічної ради розглянули опис основних ідей, понятійний апарат, гіпотезу програми експерименту всеукраїнського рівня за темою "Формування soft skills ("м'яких" навичок) здобувачів освіти академічного ліцею", який колектив взяв до реалізації з грудня 2023 року.

Окреслили основні "м'які" навички за формулою "4К", додавши ще й емоційний інтелект. Саме їх розвиватимемо у сучасних здобувачів освіти. А чи можна розвивати у когось, не розвинувши в собі? Звісно, що ні. Саме тому обрали для детального розгляду нове поняття "дивергентне мислення".

У невимушеній атмосфері та гарному настрої ознайомилися з розвитком дивергентного мислення у дорослих, основними його характеристиками, перепонами та шляхами розвитку, адже з віком креативність слабшає, роблячи нас більш консервативними. І пов'язано це не з віком, а зі стилем життя та буденним досвідом. Що робити? Знизити градус самокритики, створити умови для творчого мислення та бути гнучкими в мисленні та діях. Думати поза межами! Бути готовими дати волю своєму внутрішньому генію!

Кількома вправами перевірили гнучкість власного мислення та (маю надію) трішки розвантажили буденність робочого тижня сучасних освітян. Дякую всім за участь, ваші емоції та час, який ми провели разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора