A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Комунальний заклад освіти
«Криворізький ліцей «Джерело»
Дніпропетровської обласної ради»

Відкрий свій розум та серце новим враженням і новим знанням!

Крути – символ героїзму українського юнацтва

Дата: 25.01.2024 13:02
Кількість переглядів: 18

Бій під Крутами - окрема сторінка нашої історії. Події 29-30 січня 1918 року за 130 км від Києва витримали замовчування, перекручення фактів. Крутяни - справжні герої, які, навіть дивлячись в обличчя смерті, показали, що таке український характер, незламність! А таких юних, молодих тисячі... тепер і колись... Знову той самий ворог.

Саме такі захисники боронять нашу державу зараз, а це означає, що ворог буде розбитий!

З метою вшанування пам’яті молодих захисників Української Народної Республіки, які власною кров’ю вписали героїчну сторінку в історію українського визвольного руху, 25 січня  у школі були проведені уроки пам’яті: «Крути – бій за незалежність»,  «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України», виховна година «Квіти у полі, там де Крути…», «Пам'ятаємо Героїв Крут», « Крут- сучасні паралелі», урок мужності                                                    «Крути – символ героїзму українського юнацтва», Факти, які повинен знати кожен», Історичний дайджест. Ліцеїсти  прийняли активну участь у районному патріотичному квесту  «Мужність залишається у віках» та отримали дипломи переможців.

Ми цінуємо подвиг кожного. Вшановуємо пам’ять героїв, загиблих під Крутами. Пам’ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, хто сьогодні боронить Українську державу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора