A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Комунальний заклад освіти
«Криворізький ліцей «Джерело»
Дніпропетровської обласної ради»

Відкрий свій розум та серце новим враженням і новим знанням!

Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності. Засідання літературної вітальні «Читацького ательє»: «Старі і нові вулиці нашого міста»

Дата: 18.11.2021 13:35
Кількість переглядів: 109

Ви бажаєте прогулятися  старими вулицями і проспектами нашого міста? Вас цікавить скільки разів перейменовувався проспект Почтовий, одна з перших вулиць містечка? Ви знаєте куди поділася вулиця Базарна і звідки з`явилася назва Йорданська вулиця? Вам цікава історія назви вашої вулиці на якій ви мешкаєте?

Всі ці і інші питання змогли  задати учні 9 - А класу Криворізького ліцею «Джерело»  відомому журналісту Кривого Рога Олександру Степаненко. Він то і був нашим першим гостем у 2021 – 2022  навчальному році, автор книги історії вулиць Кривого Рога, краєзнавець, криворізький енциклопедист, творець домашнього музею, друг тих, хто любить свою малу батьківщину.

 На зустрічі учнів  з журналістом і краєзнавцем Олександром Степаненко сумуючих не було: учні бачили перед собою людину, яка написала близько шість десятків книг ( половина із них – в співавторстві з письменниками Криворіжжя), людину, яку можна спитати про все на світі. Вони вперше зустрілись з журналістом, який про Кривий Ріг, здається, знає все. Історія рідного міста стала головною темою його книг. А ще – доля людей, які живуть нині і жили колись, людей, котрі своїми справами вписали не одну сторінку в славетну історію нашого міста.

Далі читати тут


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора