Щодо організації харчування в закладі
Реформа системи харчування у закладах освіти, розпочата в Україні у 2020 році, – це важливий крок до здоров’я і щастя дитини та суспільства тощо. Наразі це комплекс заходів, метою яких є зміна системи харчування – від норм споживання, технологічних процесів, підходу до закупівлі продуктів, послуг харчування та обладнання харчоблоків до поведінкових аспектів і суспільного сприйняття та розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок.
Розробку та імплементацію реформи системи харчування в закладах освіти України започатковано з ініціативи першої леді Олени Зеленської.
Втілення змін, в нашому закладі, розпочалося з підвищення кваліфікації працівників.
Сертифікати отримали:
- директор КАРЛЕНКО Наталія,
- сестра медична старша РЯБОКОНЕНКО Марина,
- комірник БАЛІЦЬКА Олена,
- кухар КРАЩЕНКО Олена,
- сестра медична з дієтичного харчування ВАРВАРУК Лідія.
Наступним кроком стала розробка, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР). Було розроблено план, процедури щодо безпечності обігу харчових продуктів та налагоджено систематичний аудит.
Діяльність харчоблоку закладу заснована на дотримання чинного законодавства України.
Враховано чинні норми та порядок організації харчування, сучасна рецептура страв.
До Департаменту освіти і науки облдержадміністрації надано пропозиції щодо комплексного відновлення та модернізації харчоблоку закладу.
Проводиться розробка та втілення мультипрофільного меню (страви на вибір).
Наша ціль:
- підвищення рівня задоволеності учнів харчування в закладі;
- збільшення кількості учнів, які харчуються в закладі;
- розуміння здорового харчування й корисних харчових звичок здобувачами освіти.