A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Комунальний заклад освіти
«Криворізький ліцей «Джерело»
Дніпропетровської обласної ради»

Відкрий свій розум та серце новим враженням і новим знанням!

Тренінг для педагогів за методологією "Здорові розмови"

Дата: 19.09.2023 21:31
Кількість переглядів: 111

У рамках реалізації програми інноваційного освітнього проєкту всеукраїнського рівня "Модель здорової школи" україно-швейцарського проєкту "Діємо для здоров'я" 19 вересня 2023 року для педагогів КЗО "Криворізький ліцей "Джерело" ДОР" відбувся тренінг за методологією "здорових розмов".

Тема зустрічі (приємно вдвічі, що офлайн!) "Відкрита розмова про ментальне здоров'я - це показник сили, а не слабкості" (тренер Наталія Терещенко).

І саме тоді, коли техніка була готова, нотатник і настрій учасників також - пролунала сирена... Повітряна тривога перемістила нас в укриття, де і провели тренінг.

Мабуть, так і мало бути... У затишку приємної компанії, теплих ковдр говорили про методологію, що змінює поведінку людей - "здорові розмови". Підтверджували факти і спростовували міфи, переглянули жахливу статистику впливу війни на психічне здоров'я громадян.

Переглянули сторінку всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», наявні на ній інструменти для самодопомоги та підтримки, уроки для учнів, аптечку психологічної самодопомоги, поради щодо ментального здоров’я дітей під час війни.

Який же тренінг без енерджайзерів?!? Не танцювали (як дехто з колег очікував. Наступного разу - обов'язково! ), але вправи були... І хоча зрозуміло, що жодна з існуючих вправ не прожене усіх поганих думок, погодилися, що гніватись, боятися, хотіти розтрощити все навколо – це не слабкість, а нормальна реакція на ненормальний стан речей. Треба навчитися переживати емоційні бурі й рухатись далі.

У допомогу стали вправа на зняття напруги в тілі «Струси з себе стрес» та вправа для заспокоєння «Сокира» (якось весело вийшло у нас заспокоюватися з уявною сокирою)...

Разом пройшли психологічний тест за картинками, який дав змогу зазирнути в підсвідомість, щоб визначити шлях руху в бік стійкої психіки і ментального здоров'я.

Створили разом із практичним психологом Марина Рыбочка віртуальну теку "Підтримка ментального здоров'я" з понад 20 матеріалами для подальшого використання педагогами у щоденному житті та під час освітнього процесу.

Приємним завершенням стала фінальна вправа тренінгу «Коло побажань" і наша тренінгова свічка нарешті повернулася на офлайн-зустрічі, продовживши свою подорож у руках учасників, передаючи їхні щирі бажання іншим.

Дякую всім (і найменшій нашій зірочці-учасниці!) за спільний і корисний, а ще теплий і смачний час (маю надію, смаколики, які вже традиційні, порадували рецептори), який ми провели разом.

Ось така була сьогодні повітряна тривога-тренінг в укритті зі "здорових розмов" з педагогами і корисних для нашого ментального здоров'я вправ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора