A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Комунальний заклад освіти
«Криворізький ліцей «Джерело»
Дніпропетровської обласної ради»

Відкрий свій розум та серце новим враженням і новим знанням!

В яких випадках варто звернутись до психолога?

Дата: 22.04.2021 23:18
Кількість переглядів: 214

1. Складності в навчанні

Деякі учні вчаться не так добре, як їм хотілось би. На те є багато причин. Наприклад, не дуже добра пам'ять, немає бажання, також причиною бути проблеми з учителем і нерозуміння для чого це все потрібно. На консультації психолог намагається виявити причину і знайти спосіб виправити цю ситуацію.

 

 

 

2. Відносини у класі

Є люди, які запросто знаходять контакт з іншими, легко спілкуються в будь-якій, навіть незнайомій компанії. А є, і їх теж дуже багато, такі, яким складно знайомитись, складно будувати хороші взаємини, складно знаходити друзів і просто відчувати себе легко і вільно в групі, класі. За допомогою психолога можна знайти способи і особисті ресурси, вивчити прийоми для побудови гармонійних відносин з людьми в самих різних ситуаціях.

 

 

3. Відносини з батьками

Іноді буває так, що губиться спільна мова і теплі відносини з нашими найближчими людьми – з нашими батьками. Конфлікти, сварки, непорозуміння – такі ситуації в сім'ї зазвичай приносять біль дітям і батькам. Деякі знаходять шляхи вирішення, а іншим це зробити досить важко. Психолог розповість вам про те, як навчитися будувати нові відносини з батьками і навчитися розуміти їх, і як зробити так, щоб і батьки розуміли і приймали вас.

4. Вибір життєвого шляху

Дев’ятий, десятий і одинадцятий клас – час, коли багато хто замислюється про майбутню професію і взагалі про те, як вони хотіли прожити своє життя. Якщо ви не впевнені яким шляхом ви хочете піти, завжди є можливість піти до психолога. Він допоможе вам усвідомити свої мрії, бажання і цілі, оцінити свої ресурси і можливості, зрозуміти (або наблизитися до розуміння), в якій сфері життя ви хочете реалізуватися.

 

5. Самоуправління і саморозвиток

Наше життя настільки цікаве і багатогранне, що постійно ставить перед нами масу завдань. Багато з них вимагають чималих зусиль і розвитку в собі найрізноманітніших особистісних якостей, навичок і умінь. Можна розвивати навички лідерства або навички ведення спору, логічне мислення або творчі здібності. Покращувати свою пам'ять, увагу, уяву. Можна вчитися керувати своїм життям, ставити цілі і ефективно досягати їх. Психолог – людина, яка володіє технологією розвитку тих чи інших якостей, навичок і умінь із задоволенням поділиться цією технологією з вами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора